Veelgestelde vragen

We krijgen als bruidsfotograaf veel vragen. We hebben de meest gestelde voor jullie op een rijtje gezet, met alle antwoorden. Als jullie vraag er niet tussen staat, laat het ons dan weten, we beantwoorden ‘m graag!

Hoe lang na de bruiloft zijn de foto’s klaar?

Het is een beetje afhankelijk van de tijd van het jaar wanneer de foto’s klaar zijn. We doen ons uiterste best om tussen de 3 en 6 weken klaar te zijn met het selecteren bewerken van de foto’s, nadat de factuur is voldaan. We werken nooit op de automatische piloot, ieder huwelijk verdient aandacht en is uniek.

Hoeveel foto’s krijgen we?

Het aantal foto’s verschilt per bruiloft en hangt vooral af van de tijd die wij aanwezig zijn. We hebben 4 pakketten samengesteld, waarbij we een indicatie geven. We kijken er echter nooit precies naar, het zijn er vaak meer dan aangeven bij de pakketten. Wil je meer weten over de pakketten? Kijk dan hier

Worden alle foto’s bewerkt?

Op de dag schieten we veel beelden. We maken diverse selecties en de foto’s in de eindselectie bewerken we allemaal. De foto’s zoals die door de camera worden gemaakt zijn in het RAW-formaat en bevatten veel kleur- en lichtinformatie. Om een superresultaat te krijgen en de sfeer van jullie bruiloft perfect in beeld te brengen passen we contrast, kleur en uitsnedes aan. Het resultaat is dat alles er heel erg past bij het gevoel van de dag.

Komen onze foto’s op jullie website?

In de eerste plaats gaat het erom dat jullie superblij zijn met jullie foto’s, daar werken we erg hard aan. We willen echter ook graag nieuwe bruidsparen laten zien wat we kunnen en breiden dan af en toe onze online portfolio uit met nieuwe trouwfotografie. We plaatsen soms ook beelden op onze social media met datzelfde doel. Afgezien van onze portfolio doen we bij gelegenheid ook mee met Awards.

Krijgen we een Sneakpreview?

De dag is net voorbij en jullie hebben genoten! Dat wil je natuurlijk snel zien, we doen daarom ons uiterste best om binnen 3 dagen een sneakpreview te sturen. Die beelden kun je alvast delen met vrienden en familie, waar je maar wil. De sneakpreview bestaat uit ongeveer 15 tot 20 foto’s, jullie kunnen dan alvast gaan uitkijken naar de hele reportage!

Wat doen jullie als wij gaan dineren?

Het fotograferen van mensen die aan het eten zijn is niet per definitie aantrekkelijk, en we laten iedereen genieten van een moment van rust met lekker eten & drinken. Er zijn echter vaak mensen die een speech houden of iets anders doen, dat leggen we natuurlijk wél vast. We zijn dus vlak in de buurt. Verder moeten wij ook eten, we gaan er vanuit dat dat voor ons geregeld is. Dat hoeft geen sterren maaltijd te zijn, maar we verwachten wel een goede maaltijd. Dat geldt overigens ook voor de lunch. Verder kunnen we tijdens het diner alvast wat foto’s back-uppen of een same-day-edit voorbereiden als jullie dat willen.

Maken jullie ook video’s?

Deze vraag krijgen we regelmatig. Trouwfotografie en trouwvideografie zijn heel erg verschillend en specialismen op zich. We hebben de keuze gemaakt om ons alleen bezig te houden met fotografie. Bovendien zouden we voor video’s nóg meer apparatuur mee moeten nemen, dat is praktisch gezien bijna onmogelijk. We kennen echter wel videografen waarmee we regelmatig samenwerken, die wij kunnen aanbevelen.

Wat doen jullie bij ziekte?

We zorgen goed voor onszelf en leven gezond. Een verkoudheid of een griepje weerhoud ons er niet van om kick ass foto’s te maken van jullie bruiloft. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor wij er niet kunnen zijn. Gelukkig hebben we een netwerk van fotografen die we dan kunnen inzetten. We hebben dit gelukkig nog nooit aan de hand gehad, maar “better safe than sorry”!

We vinden het lastig om op de foto te gaan. Wat nu?

Regelmatig geven mensen aan dat ze moeite hebben om op de foto te gaan. Dat kunnen we ons best voorstellen, zo’n camera met een grote lens kan behoorlijk intimiderend zijn. Als bruidspaar moeten jullie vooral genieten van de dag en alle aandacht. Wij stellen jullie daarom volledig op je gemak en houden alles spontaan.  Hierdoor hebben jullie niet het idee dat we iets van jullie  verwachten. Het leukste is dat onze bruidsparen altijd aangeven dat ze niet het idee hebben gehad dat ze gefotografeerd zijn, terwijl we natuurlijk duidelijk aanwezig zijn. Dus, maak je geen zorgen!

Wat als er iets stuk gaat of de foto’s kwijt raken?

We werken met professionele apparatuur die wel tegen een stootje kan, maar alles kan kapot. We hebben daarom 4 camera’s en alle lenzen dubbel. In iedere camera zitten dubbele geheugenkaarten waar de beelden 2x op worden weggeschreven. We hebben tijdens de dag ook een laptop en een snelle schijf mee. Vaak back-uppen we op de dag al de beelden. Op ons kantoor hebben we 3 hele grote schijven, waar we alles nogmaals back-uppen. Daarnaast bewaren we de beelden die jullie uiteindelijk krijgen in ons archief voor 5 jaar, zodat we in geval van nood alles opnieuw kunnen leveren.

Fotograferen jullie overal in Nederland?

Zeker! Het maakt ons helemaal niet uit waar jullie trouwen, we reizen graag naar gave locaties om jullie bruiloft vast te leggen. Nederland is voor ons niet zo groot, we reizen zelfs verder en verzorgen ook bruidsreportages in het buitenland. Het is voor ons erg leuk om op veel verschillende plekken te komen. We worden iedere keer geïnspireerd door de prachtige locaties in verschillende regio’s.

Is een tweede fotograaf mogelijk?

We komen altijd met zijn tweeën. We zien een “second shooter” niet meer als een kans maar eigenlijk als een voorwaarde. Veel momenten wisselen zich snel af en kun je niet “belopen”. Voor het verhaal is het heel erg tof om één moment vanaf 2 plekken vast te leggen. Niet alleen de emoties die jullie beleven maar ook de emoties van jullie gasten. Een moment, vastgelegd vanuit 2 invalshoeken, kan dat moment nog veel duidelijker maken. Een ruim beeld van de plek waar het zich afspeelt, maar ook een beeld van dichtbij.

Onze tarieven zijn altijd met twee fotografen.

Waar fotograferen jullie mee?

We hebben 4 camera’s: een Nikon D850 en een Sony A7Riii en 2 x een Sony A7iv. De beelden uit die camera liggen allemaal ruim boven de 40 Megapixel en zijn groot genoeg voor welk doel dan ook. We hebben 35mm f1.2, 50mm f1.4, 85 mm f1.4, 2, 24-70 f2.8, 70-200mm f2.8 en 14-24 f2.8 lenzen. Dat klinkt allemaal technisch en ingewikkeld, het zijn feitelijk de allerhoogste kwaliteit camera’s / lenzen die er op dit moment zijn. We investeren ook regelmatig in nieuwe apparatuur om alles up-to-date te houden. De reden dat we hiermee werken is dat we er zeker van willen zijn dat de kwaliteit voldoet aan onze hoge eisen.

Gebruiken jullie flitsers tijdens bruidsfotografie?

Het allerliefste maken we gebruik van het bestaande licht, het inzetten van een flitser is wat ons betreft niet altijd gewenst. Er zijn echter veel momenten dat een flitser iets toevoegt aan een foto, of dat het simpelweg te donker is om een foto te maken zonder extra licht. We gebruiken dan zéker flitsers, bij voorkeur “off-camera”: we positioneren de flitsers om het licht te krijgen waar wij dat willen. Daarbij komt overigens ook het voordeel van twee fotografen, bij sommige momenten op de dag is één van ons de flitser,  de andere de fotograaf. Een enkele keer geldt dat flitsen niet gewenst is bij sommige gelegenheden.

Mogen we de foto’s delen op Facebook of Insta?

Zeker weten, we vinden het zelfs supertof! Het geeft ons altijd een trots gevoel als we na het sturen van de sneakpreview gelijk zien dat jullie de beelden delen met vrienden en familie. We zouden het wel erg leuk vinden als jullie ons vermelden als fotografen, misschien zijn er mensen uit jullie omgeving wel op zoek naar een fotograaf! We plaatsen overigens ook een paar beelden op onze eigen socials, zodat we anderen kunnen inspireren!

Terug naar boven

Check onze beschikbaarheid

Spreekt ons werk jou aan en wil je weten of we beschikbaar zijn op jullie trouwdag? Neem dan gerust contact met ons op. Houd er rekening mee dat de populaire trouwmaanden snel zijn volgeboekt.

Check onze beschikbaarheid

Spreekt ons werk jou aan en wil je weten of we beschikbaar zijn op jullie trouwdag? Neem dan gerust contact met ons op. Houd er rekening mee dat de populaire trouwmaanden snel zijn volgeboekt.

Check onze beschikbaarheid

Spreekt ons werk jou aan en wil je weten of we beschikbaar zijn op jullie trouwdag?
Neem dan gerust contact met ons op.
Houd er rekening mee dat de populaire trouwmaanden snel zijn volgeboekt.

marylafossen.nl

Bruidsfotograaf, trouwfotograaf Alkmaar
Louis Couperusstraat 147
1822 LG Alkmaar, Noord-Holland
Telefoon 1: 06 54 340 764
Telefoon 2: 06 14 386 809