Veel gestelde vragen

We krijgen als bruidsfotograaf veel vragen. We hebben de meest gestelde voor jullie op een rij gezet met alle antwoorden. Als jullie vraag er niet tussen staat, laat het ons dan weten, we beantwoorden ze graag!

Wanneer zijn de foto's klaar?

Het is een beetje afhankelijk van de tijd van het jaar wanneer de foto's klaar zijn. We doen ons uiterste best om tussen 3 en zes weken klaar te zijn met het selecteren bewerken van de foto's, nadat de factuur is voldaan. We werken nooit op de automatische piloot, ieder huwelijk is uniek.

Hoeveel foto's krijgen we?

Het aantal foto's verschilt per bruiloft en hangt vooral af van de tijd die wij aanwezig zijn. We hebben 4 pakketten samengesteld waarbij we een indicate geven. We kijken er echter nooit precies naar, het zijn er vaak meer dan aangeven bij de pakketten. Wil je meer weten over de pakketten? Kijk dan hier

Worden alle foto's bewerkt?

Op de dag schieten we veel beelden. We maken diverse selecties en de foto's in de eindselectie bewerken we allemaal. De foto's zoals die door de camera worden gemaakt zijn in het RAW formaat en bevatten veel kleur en licht informatie. Om een superresultaat te krijgen en de sfeer van jullie bruiloft perfect in beeld te brengen passen we contrast, kleur en uitsnedes aan. Het resultaat is dat alles er heel erg past bij de gevoel van de dag.

Komen onze foto's op jullie website?

Op de eerste plaats gaat het erom dat jullie superblij zijn met de foto's, daar werken we erg hard aan. We willen echter ook graag nieuwe bruidsparen laten zien wat we kunnen en breiden dan af en toe onze online portfolio uit met nieuwe huwelijken. We plaatsen soms ook beelden op onze social media met dat zelfde doel. Afgezien van onze portfolio doen we soms ook mee met Awards.

Krijgen we een Sneak Preview?

De dag is net voorbij en jullie hebben genoten! Dat wil je natuurlijk snel zien, we doen daarom ons best om binnen 3 dagen een Sneak Preview te sturen. Die beelden kun je alvast delen met vrienden en familie, waar je maar wil. De sneak preview bestaat uit ongeveer 15 tot 20 foto's, jullie kunnen dan alvast gaan uitkijken naar de hele reportage!

Wat doen jullie als wij gaan dineren?

Het fotograferen van mensen die aan het eten zijn is niet per definitie aantrekkelijk en we laten iedereen genieten van een moment van rust en lekker eten & drinken. Er zijn echter vaak mensen die een speech houden of iets anders doen, dat leggen we natuurlijk wél vast. We zijn dus vlak in de buurt. Verder moeten wij ook eten, we gaan er vanuit dat dat voor ons is geregeld. Dat hoeft geen sterren eten te zijn maar we verwachten wel een goede maaltijd. Dat gaat overigens ook op als er een lunch is. Verder kunnen we tijdens een diner alvast wat foto's back uppen of een same-day-edit voorbereiden als jullie dat willen.

Maken jullie ook videos?

Deze vraag krijgen we regelmatig. Trouwfotografie en trouw videografie zijn heel erg verschillend en specialismen op zich. We hebben de keuze gemaakt om ons alleen bezig te houden met fotografie. Bovendien zouden we voor video's nog meer apparatuur mee moeten nemen, in de praktijk zou dat bijna niet gaan. We kennen echter wel videografen waarmee we regelmatig werken en die wij kunnen aanbevelen.

Wat doen jullie bij ziekte?

We zorgen goed voor onszelf en leven gezond. Een verkoudheid of een griepje weerhoud ons er niet van om kick ass foto;s te maken van jullie bruiloft. Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren waardoor wij er niet kunnen zijn, gelukkig hebben we een netwerk van fotografen die we dan kunnen inzetten. We hebben dit gelukkig nog nooit aan de hand gehad maar better safe than sorry!

We vinden het lastig om op de foto te gaan. Wat nu?

Regelmatig geven mensen aan dat ze moeite hebben om op de foto te gaan. Dat kunnen we ons best voorstellen, zo'n camera met een grote lens kan best intimiderend zijn. Als bruidspaar moeten jullie vooral genieten van de dag en alle aandacht, wij stellen jullie daarom volledig op je gemak en houden alles spontaan zodat je niet het idee hebt dat we iets van je verwachten. Het leukste is dat onze bruidsparen altijd aangeven dat ze niet het idee hebben gehad dat ze gefotografeerd zijn terwijl we natuurlijk duidelijk aanwezig zijn. Dus, maak je geen zorgen!

Wat als er iets stuk gaat of de foto's kwijt raken?

We werken met professionele apparatuur die wel stootje kan hebben maar alles kan kapot. We hebben daarom 3 camera's en alle lenzen dubbel. In iedere camera zitten dubbele geheugenkaarten waar de beelden 2x worden weggeschreven. We hebben tijdens de dag ook een laptop mee en een snelle schijf, vaak back-uppen we op de dag al de beelden voor de eerste keer. Op ons kantoor hebben we 3 hele grote schijven, we back-uppen alles dubbel. Verder bewaren we de beelden die jullie uiteindelijk krijgen op ons archief voor 5 jaar zodat we in geval van nood alles weer kunnen leveren.

Fotograferen jullie overal in Nederland?

Zeker! Het maakt ons helemaal niet waar jullie trouwen, we reizen graag naar gave locaties om jullie bruiloft vast te leggen. Nederland is voor ons niet zo groot, we reizen zelfs verder en verzorgen ook bruidsreportages in het buitenland. Het is voor ons ook leuk om op veel plekken te komen, steeds worden we weer geïnspireerd van de prachtige locaties en regio's.

Is een tweede fotograaf mogelijk?

We komen altijd met zijn 2-en. We zien een "second shooter" niet meer als een kans maar eigenlijk als een voorwaarde. Veel momenten wisselen zich snel af en kun je niet "belopen". Voor het verhaal is het ook heel erg tof om één moment vanaf 2 plekken vast te leggen, niet alleen de emoties die jullie beleven maar ook die van je gasten. Soms kan een beeld met veel ruimte nog veel duidelijker maken waar het op dat moment over ging maar, maar is het wel fijn dat je ook een close beeld hebt van hetzelfde moment.

Onze tarieven zijn altijd met 2 fotografen.

Wanneer moeten we betalen?

Hebben jullie na de kennismaking een goed gevoel bij ons en willen jullie ons boeken? We sturen jullie dan een factuur voor een aanbetaling van €300,- en zetten de datum vast in de agenda zodra die voldaan is. Als de dag erop zit dan vragen we jullie om het restant te voldoen, daarna gaan we aan de slag met de selectie en de bewerking. Later volgt dan het boek, uitgevoerd in de materialen en in het formaat zoals we hebben besproken.

Waar fotograferen jullie mee?

We hebben 3 camera's, een Nikon D810, Nikon D850 en een Sony A7Riii. De beelden uit die camera liggen allemaal ruim boven de 40 Megapixel en zijn groot genoeg voor welk doel dan ook. We hebben 35mm f1.2, 50mm f1.4, 85 mm f1.4, 2, 24-70 f2.8, 70-200mm f2.8 en 14-24 f2.8 lenzen. Dat klinkt allemaal technisch en ingewikkeld, het zijn feitelijk de allerhoogst kwaliteit camera's / lenzen die er op dit moment zijn. We investeren ook regelmatig in nieuwe apparatuur om alles up-to-date- te houden. De reden dat we hiermee werken is dat we er zeker van willen zijn dat de kwaliteit voldoet aan onze hoge verwachtingen.

Gebruiken jullie flitsers tijdens bruidsfotografie?

Het allerliefste maken we gebruik van het bestaande licht, het inzetten van een flitser is wat dat betreft niet altijd gewenst. Er zijn echter veel momenten dat een flitser iets toevoegt aan een foto of dat het simpelweg te donker is om een foto te maken zonder. We gebruiken dan zeker flitsers, bij voorkeur "off-camera", we positioneren de flitsers om het licht te krijgen waar we dat willen. Daarbij komt overigen ook het voordeel van 2 fotografen, bij sommige momenten op de dag is één van ons de flitser en de andere de fotograaf. Een enkele keer geldt ook dat flitsen niet gewenst is bij sommige gelegenheden.

Waar fotograferen jullie mee?

Zeker weten, we vinden het zelfs supertof! Het geeft ons altijd een trots gevoel als we na het sturen van de sneak preview gelijk zien dat jullie de beelden delen met vrienden en familie. We zouden het wel erg leuk vinden als jullie ons vermelden als fotografen, misschien zijn er mensen uit jullie omgeving wel op zoek naar een fotograaf! We plaatsen een paar beelden overigens ook op onze eigen socials zodat we anderen kunnen inspireren!

Mogen we de foto's delen op Facebook of Insta?

Zeker weten, we vinden het zelfs supertof! Het geeft ons altijd een trots gevoel als we na het sturen van de sneak preview gelijk zien dat jullie de beelden delen met vrienden en familie. We zouden het wel erg leuk vinden als jullie ons vermelden als fotografen, misschien zijn er mensen uit jullie omgeving wel op zoek naar een fotograaf! We plaatsen een paar beelden overigens ook op onze eigen socials zodat we anderen kunnen inspireren!

Trouwen en het coronavirus

We krijgen nu al de vraag hoe wij omgaan met alle berichtgeving met betrekking tot het Coronavirus. We hebben om antwoord te geven op deze vraag een pagina gemaakt waarin wij ons standpunt duidelijk maken. Veiligheid is het allerbelangrijkste maar we zijn voor het komende seizoen beschikbaar. Lees meer over ons standpunt voor een bruiloft tijdens het Coronavirus.

Terug naar boven

Check onze beschikbaarheid

Spreekt ons werk jou aan en wil je weten of we beschikbaar zijn op jullie trouwdag? Neem dan gerust contact met ons op. Houd er rekening mee dat de populaire trouwmaanden snel zijn volgeboekt.

Check onze beschikbaarheid

Spreekt ons werk jou aan en wil je weten of we beschikbaar zijn op jullie trouwdag? Neem dan gerust contact met ons op. Houd er rekening mee dat de populaire trouwmaanden snel zijn volgeboekt.

Check onze beschikbaarheid

Spreekt ons werk jou aan en wil je weten of we beschikbaar zijn op jullie trouwdag?
Neem dan gerust contact met ons op.
Houd er rekening mee dat de populaire trouwmaanden snel zijn volgeboekt.

marylafossen.nl

Bruidsfotograaf, trouwfotograaf Alkmaar
Louis Couperusstraat 147
1822 LG Alkmaar, Noord-Holland
Telefoon 1: 06 54 340 764
Telefoon 2: 06 14 386 809

footlogo